El talp que volia saber qui l'havia fet allò al seu cap.

hola:
Us poso un vídeo d'un conte que és molt divertit, com és en alemany,baixeu la veu i el podeu explicar vosaltres, ara us l'explico.

Tot va començar quan un dia el talp va treure el cap pel forat per veure si havia surtit el sol ( allò era gordo i marrón, semblava una salsitxa i li va caure al cap)
Oh! Què és això? es pot saber qui ha fet això al meu cap?
Es troba el colom i li diu: has estat tu qui m'ha fet això al cap? Jo? Jo, això ho faig així ( i , xof, una gotassa grossa i blnca es va estrellar al terra i va esquitxar la pota del talp)
Es troba el cavall i li diu: has estat tu qui m'ha fet això al cap? Jo? Jo, això ho faig així ( i pof, pof, cinc cagarades grosses i rodones van caures quasibé tocant al talp, que va quedar molt impressionat.
Es troba la llebre i li diu: has estat tu qui m'ha fet això al cap? Jo? Jo, això ho faig així ( i , ratatata, quinze balins rodons, van baixar ben de pressa)
Es troba la cabra i li pregunta: has estat tu qui m'ha fet això al cap? Jo? Jo, això ho faig així ( i , tac, toc, tac, un pilot de pilotetes de color xocolata van caure a l'herba)
Es troba la vaca i li pregunta: has estat tu qui m'ha fet això al cap? Jo? Jo, això ho faig així? ( i pataxof, un pastissot marronverdós es va esclafar a l'herba, molt a prop del talp. Sort que la vaca no li havia fet això al seu cap)
Es troba el porc i li diu: has estat tu qui m'ha fet això al cap? Jo? Jo, això ho faig així? (i flop, una massa petita, fosca i tova va caure a l'herba, el talp es va tapar el nas, buff quina pudor)
Es va trobar dues mosques negres i gordes, i va pensar que a la fi trobaria algú que el pugués ajudar i els va preguntar: sabeu qui em pot haver fet això al meu cap? Espera una mica li van dir les mosques, van ensumar una micar i van dir Està clar, ha estat un gos!
El talp tot content se'n va a veure el gos, ràpid com una centella el talp s'enfila a la caseta del gos ( i plin, una fabeta petitíssima i negra cau just al cap del gos) i feliç i content el talp torna a desapareixer dins el seu forat.

Desitjo que us agradi.