Unes altres veus, una mirada diferent sobre l'autisme.


Unes altres veus és un documental sobre l'autisme a partir de l'experiència de nou pares, mares i avis de nens diagnosticats d'autisme; del testimoni de l'Albert, un jove de 20 anys diagnosticat de Síndrome d'Asperger; i des de la mirada de diversos psicoanalistes d'arreu d'Europa.
Els testimonis de tots ells ens apropen a una altra manera d'entendre i de tractar l'autisme. L'experiència dels pares, emotiva a l'hora que plena d'optimisme, ens permet descobrir què implica viure i conviure amb l'autisme: els primers indicis de quelcom que no anava com s'esperava en els seus fills, les primeres paraules, els diversos recorreguts fins a trobar algú que ajudés als seus fills i a ells; la recerca d'una escola on poder estar i aprendre; els avenços i les dificultats en cada cas, l'arribada a l'adolescència, la preocupació pel seu futur, ...
El viatge a Brussel·les de l'Albert, per a visitar per primera vegada el Museu Tintin, una de les seves grans passions, és el fil conductor del documental que ens permet descobrir la seva particular manera de viure i d'entendre el món.